Haris Džinović

Rođen  je 26. septembra 1951. godine u Sarajevu. Svoju karijeru pevača je započeo jos  1975. godine u svom rodnom gradu, gde je pevao i komponovao za druge izvođače. Očaran Romskom muzikom Haris Džinović je osnovao bend “Sar e Roma” 1981. godine sa grupom Romskih muzičara. Objavili su 3 albuma u periodu od ‘82 do ‘86 i imali brojne nastupe širom sveta..

1989. godine je započeo solo karijeru  i tada objavljuje prvi samostalni album pod nazivom “Haris”.

1991. on izdaje drugi samostalan album. Ubrzo zatim izbija rat i Haris odlazi u Austriju i kasnije u Francusku. Konačno se seli u Pariz 1997. Dok je bio u Kanu, 1994. godine, dobio je ponudu od izdavačke kuće "Warner Chappell Music” da otpeva verziju poznate Sinatrine pesme “My Way”. Njegova verzija pesme “My Way”, pod imenom "Cantar Cigan" izlazi na disku koji je te godine izašao povodom 25 godina od prvog izvođenja te poznate pesme.

Poslednji album mu je izašao 2000. godine, a inače Haris redovno odlazi na turneje po Americi, Australiji, Kanadi i Evropi.

www.harisdzinovic.com

 

Diskografija:

  • Haris Džinović (2000)
  • Jesu l' dunje procvale (1996)
  • Untitled (1991)
  • Haris (1989)

Sa bendom Sar e Roma:

  • Sar e Roma (1985)
  • Kiko, Kiko (1983)
  • Kao Cigani (1982)
  • The Best of