Tony Cetinski

Toni Cetinski je odlikovan Redom Danice hrvatske sa likom Marka Marulića za doprinos kulturi. Višestruki je dobitnik Porina, sa brojnim nagradama struke i publike. Poslednje 4 godine je među 2 najemitiranija izvođača u Republici Hrvatskoj. 2009. godine najemitiraniji je izvođač u Republici Hrvatskoj po službenim statistikama ZAMP-a. Suvereni vladar top lista.

Tonijeve iznimne vokalne sposobnosti priznate su širom sveta. Tony je snimio duet "Dolce suono" sa slavnim tenorom Joséom Carrerasom, koji su promovisali koncertom u Zagrebu 2007. godine. Na koncertu koji je José Carreras održao u zagrebačkoj Areni 19.12.2009, Tony je gostovao slavnom tenoru, zajedno sa Celine Byrne, time su još jednom potvrdili uspješnu saradnju. Kao gost Michaela Boltona nastupio je na koncertima u londonskom Royal Albert Hallu. Tony je oduševio englesku publiku svojom izvedbom pjesama "Caruso" i "O sole mio".

Nakon što je napunio sve veće dvorane u Hrvatskoj i regiji, Tony je 2008. ispunio san i zapjevao u prepunoj pulskoj Areni

Novi crossover album "Da Capo", s 14 pesama, na tržištu je od juna 2010. godine. Na albumu se nalaze svjetski klasici: "E lucevan le stelle", "Torna a Surriento", "Parla mi d'amore Mariu", "Chitarra Romana", "Non ti scordar di me", "Nessun dorma", ali i nekoliko novih crossover pesama. Dve pesme na albumu kao kompozitor potpisuje Toni Cetinski. Producent albuma i aranžer novog albuma Tonia Cetinskog je John Cameron. Sve pesme na albumu odsvirane su sa Slovenskim Simfonijskim orkestrom i Zagrebačkom filharmonijom.

www.tony-cetinski.com

 

 

Diskografija:

  • 2010: Da Capo
  • 2008: Ako to se zove ljubav
  • 2007: Tony Cetinski i prijatelji
  • 2005: Budi uz mene
  • 2003: A sada...
  • 2000: Triptonyc
  • 1998: A1
  • 1997: Prah i pepeo
  • 1995: Ljubav i bol
  • 1993: Ljubomora 2
  • 1992: Ljubomora 1
  • 1991: Srce nikad ne laže