Aladin na ledu

Holiday on Ice sa ponosom predstavlja novu dečiju predstavu na ledu iz čuvene zbirke 1001 noć. Tokom tri godine na turneji, predstava je prešla razdaljine od preko 120,000 kilometara i bila izvođena u 25 zemalja gde ju je videlo preko 3 miliona gledalaca.

Ljubavna priča, humor, istorijska pripovetka, poema i legenda. Knjiga 1001 noć je kolekcija priča prikupljanih preko 1000 godina od različitih autora. Aladinova lampa, Sinbad Moreplovac i Ali Baba i 40 razbojnika samo su tri od njih koje priča prelepa Šeherezada.

  Aladin na ledu je priča o siromašnom mladiću Aladinu i njegovoj borbi za ljubav princeze Šaride. Nažalost, za princezinu ruku je zainteresovano više udvarača a kalif, Šaridin otac, želi za kćer da pronađe najboljeg kandidata. Nekoliko prinčeva sa svih krajeva sveta i Aladin počinju da se nadmeću rešavajući razne zadatke kako bi osvojili njenu ruku i bogato kraljevstvo njenog oca.

Priča je zasnovana na onome što deca najviše vole: zabavi, interakciji i avanturi sa aždajama, blagom, magičnim formulama i letećim ćilimom. Aladin na ledu obiluje magičnim numerama, zadivljujućim akrobatskim tačkama, modernom i inspirativnom muzikom i najboljim klizačkim umećima dočaravajući istočnjački ambijent.

Umetnički direktor Mar Forno i koreograf Džejmi Ajsli zajedno su napravili ovaj fantastični šou za decu. Sa kostimima koji oduzimaju dah od Roberta Rosela, svetlom od nagrađivanog dizajnera Luka Pomansa, muzikom od Ruda Moldera, Aladin na ledu vodi porodicu na nezaboravno putovanje u egzotičnu bajkovitu zemlju.

Priča koju pripoveda Šeherezada počinje u malom kraljevstvu na Istoku. Princezu Šaridu dok tajno obilazi pijacu, napada zmija a u pomoć joj pritiče siromašni mladić Aladin koji prodaje voće. Šarida i Aladin zaljubljuju se na prvi pogled. Zli vezir obaveštava Kalifa da je njegova kćerka predmet izrugavanja po celom kraljevstvu jer odbija sve udvarače. Ubeđen u istinitost priče Kalif naređuje Šaridi da izabere supruga što pre. Tokom veličanstvene ceremonije u palati, vezir predstavlja princezi više stranih prinčeva među kojima se nalazi i prerušen Aladin. Na nesreću, Aladina brzo biva otkriven u prevari i uhapšen. Kako bi spasila svoju ljubav, Šarida svom ocu predlaže da udvaračima postavi izazove. Naime, udaće se za onoga ko joj pokloni najvrednije elemente njenog kraljevstva. Kalif pristaje na njen zahtev.

U drugom delu priče, pratimo Aladina u traženju odgovarajućeg poklona. Na tom putu, Aladin upada u razne dogodovštine ali uspeva da se izvuče, nadmudri ljutu aždaju i pronađe skriveno blago u pećini, dragocenu vodu!  Aladin se u poslednjem momentu na letećem ćilimu vraća u palatu kako bi predao svoje poklon. Planovi zlog  vezira su osujećeni i za kaznu biva začaran u jagodu!

Priča ima sve tradicionalne elemente orijentalne bajke i poučnu poruku. Jedinstveni miks vrhunskog klizanja, dobre produkcije kao i aktivno učešće publike, čini ovu predstavu savršenom predstavom za zimske dane za celu porodicu!