Budva festival 2007 – 3. dan

Program 3. dana:

  • Finalno veče
  • Revijalni deo : Marija Šerifović i gosti (učesnici Eurosonga sa prostora bivše Yu)
  • Proglašenje pobednika
  • Svečano  zatvaranje Festivala

Music Festival Budva 2007

Pobednik četrnaestog “Music Festivala Budva” je mladi crnogorski muzičar Stefan Filipović. Za pobedničku kompoziciju “Nebo i more” muziku i tekst je radio Dragan Brajović Braja, dok je aranžman potpisao  Dejan Abadić. Drugo mesto sa numerom “Pet na jedan”  osvojio je sastav “Beauty Queens”, a  grupa “No Name”, koja sa kompozicijom “Postelja od leda”je bila trećeplasirana.

Dodeljeno je i priznanje za najbolji tekst Vladimiru Grajiću za pesmu “Delirijum”, najbolji aranžman napravili su Aleksandar Banjac i Marko Milić za numeru “Kao skitnica” Slavka Milovanovića, dok je Nena Leković, autorka kompozicije “Ključ od ljubavi” dobila nagradu za mediteranski zvuk.

Najbolji debitant ove godine bila je Mirjana Aleksić, a stalnom učesniku “Music Festivala Budva”, Igoru Vukojeviću koji se ove godine pojavljuje peti put zaredom, organizatori su, iako nije bila među planiranima, dodelili nagradu za kreativnost.

Specijalnom nagradom okitila se i Marija Šerifović koja je publiku ispred Starog grada zabavljala svojim hitovima dok je žiri odlučivao kome da dodeli poene.