Gobo Sisters

Bliznakinje Gobović i etno sastav Gobo sisters održaće koncert 15. aprila na Velikoj sceni Sava centra.

Na koncertu pod nazivom “Lepota je u tradiciji”, koji će biti održan na Velikoj sceni Sava centra 15. aprila, sa početkom u 20 časova, sestre Gobović i Gobo Sisters Band predstaviće materijal sa svoja dva albuma, “Zora” iz 2014. i “Probudi se”.

Na koncertu, koji publici pruža priliku da se uživa u lepoti poznatih pesama, ali i otkrije tradiciju kakvu ne poznaje, nastupiće hor i folklor KUD-a “Branko Cvetković”, kao i nekoliko specijalnih gostiju.

Ulaznice za koncert u prodaji su od 14. marta, na blagajni Sava centra i prodajnim mestima Eventim.rs, po ceni od 1.000 dinara.

O sastavu Gobo Sisters Band 

Gobo Sisters Band sastav čine pevačice, sestre bliznakinje, Marija i Marina Gobović, kompozitor i klavijaturista Andrej Andrejević, kao i nekoliko sjajnih multiinstrumentalista koji sviraju tradicionalne balkanske instrumente sa podjednakim umećem kao i moderne. Orkestar izvodi muziku inspirisanu tradicijama Srbije, ali i čitavog Balkana, u sopstvenim originalnim i savremenim aranžmanima. Njihov zvuk se može okarakterisati kao pravac u muzici koji se popularno naziva “moderna tradicija Balkana” ili “etno-pop”.

Sestre Gobović izdale su dva albuma, “Zora” (2014) i “Probudi se” (2015) u izdanju City Records-a. Na albumima su radili Saša Milošević Mare, Andrej Andrejević i Miloš Pavlović. Pesme su u duhu izvorne muzike sa ritmovima prilagođenim 21. veku i idejom približavanja izvorne muzike i mlađoj populaciji.

Sestre Gobović imaju ugovor sa kompanijom Music Star Production, sa kojom rade i neke od najvećih zvezda u regionu: Goran Bregović, Ceca Ražnatović, Severina, Haris Džinović, Jelena Rozga, Toni Cetinski i grupa SMAK.

Oznake: