Halid Bešlić

Halid Bešlić, legenda narodne muzike i jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije, održao je posle 20 godina koncert u Beogradu, i to u “Kombank areni” pred oko 15.000 ljudi.
Halid Bešlić, legenda narodne muzike i jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije, održao je koncert posle 20 godina u Beogradu, i to u “Kombank areni” pred oko 15.000 ljudi. Oni su zajedno sa njim više od tri sata pevali “Beograđanku”, “Miljacku”, “Zlatne strune” i mnoge druge nezaboravne hitove.
Koncert je, kao što je postao običaj kod svih izvođača, počeo sa zakašnjenjem od 30 minuta, a na binu su prvo izašli članovi pratećeg benda Halida Bešlića uz taktove “Miljacke”, koji su odmah doveli atmosferu do usijanja.
Uz pesmu “Dvadeset i neka ti je godina“, simbolično, legenda narodne muzike otvorila je i zvanično svoj koncert, na koji je čekao punih 20 godina.
– Dobro veče, Beograde, prošlo je 20 godina od kako se videli nismo, a baš sam te se uželeo – bile su prve reči koje je Halid Bešlić uputio publici.
Onda su se kao na traci ređali hitovi iz slavne zbirke Halida Bešlića, kao što su “Miljacka”, “Beograđanka”, “Zlatne strune”, “Prvi poljubac”, “U meni jesen je”, “Jabuke su bile slatke” i mnoge druge pesme. Atmosfera ni na sekund nije dozvoljavala publici da sedne, a bilo je i onih koji poneseni divnim pesmama nisu mogli da sakriju suze.
Kao specijalni gosti na koncertu pojavili su se Željko Bebek, Alka Vuica, “Legende” i Viki Miljković, koji su svojim hitovima dodatno podgrevali atmosferu.
Kako je počeo tako je i završio koncert – sa dve pesme koje su izazvale najviše ovacija publike, a to su “Beograđanka” i “Miljacka”.
– Srećan sam zbog koncerta u Beogradu nakon duge pauze. Uživao sam – izjavio je popularni pevač na kraju.
Autor: S.P.
Izvor Telegraf