Live Fest – Lenny Kravitz i Armand Van Helden

Lenny Kravitz jedan je od najpopularnijih američkih rock muzičara nove generacije. Kao rock pevača, autora, producenta i gitarista karakteriziše ga retro rock muzičkii stil, uz primese popa, soula, funka pa čak i tehno muzike, a kao njegovi  uzori nameću se Jimi Hendrix, The Doors, The Guess Who i John Lennon.

Njegovi albumi prodali su se u multimilijunskom tiražu u čitavom svetu, njegovi singlovi osvajali su vrhove svetskih top lista i nagrađeni su brojnim  nagradama, među ostalim i s Britsima i četiri uzastopna Grammya.

Osim svojih pesama i albuma vreme je provodio i kao autor i producent za druge izvođače, pa je tako autor nekoliko pesama upravo za grupu Aerosmith s kojom je nastupao 2005. godine na turneji, a među muzičarima koji pevaju njegove pjesme su i Mick Jagger, Vanessa Paradis i Madonna. LennyKravitz je takođe radio i sa Michael Jacksonom na pesmi koja nosi naziv ‘Another Day’. Kasnije će reći da je to bilo jedno od njegovih najlepših iskustava u studiju, da je Michael Jackson genijalac, profesionalac i uistinu predivna osoba. Tokom njegovog boravka u Brazilu, Lenny je brazilskom predsedniku poklonio svoju gitaru vrijednu 5,000 dolara kao pomoć kampanji za borbu protiv gladi u siromašnim delovima Brazila.

2004. godine pojavio se i na humanitarnom album ‘Unity’, službeno objavljenom uoči Olimpijskih igara u Ateni.  2005. godine također je nastupio i na velikom humanitarnom koncertu ‘Tsunami Aid – a Concert of Hope’, od kojega je sav prihod bio namenjen žrtvama tsunamia. Njegov je i humanitarni projekt   saradnja s Michaelom Jacksonom za žrtve Uragana Katrina, pjesma koja nosi naziv ‘From The Bottom Of My Heart’.

No nije Lenny samo ‘humanitarac’. Jedna od njegovih  objavljenih pesama je ona koju je u 2006. godine skladao za reklamu za votku ‘Absolut’. Imao je potpunu slobodu da napiše pesmu koja bi predstavljala njegov doživljaj tog pića, a rezultat je bila pesma ‘Breathe’.

Armand Van Helden, rođen 16. februara u Bostonu, Masačusets, je američki muzički producent, DJ i remikser čiji je najveći komercijalni uspeh došao iz njegovog remiksa pesme Tori Amos „Proffesional Window“ (objavio East West Records), i koja je dostigla broj 1 u UK Singles Chart januara 1997, i svoju numeru „U Don’t Know Me“ koja postaje broj 1 u Velikoj Britaniji februara 1999.

Van Heldenova numera „Bonkers“ koju je uradio sa Britanskim reperom Dizi Raskalom dostiže broj 1 u UK Singles Chart 2009.

  • 1996: Old School Junkies: The Album
  • 1997: Enter the Meatmarket
  • 1998: 2 Future 4 U #22 UK
  • 2000: Killing Puritans #38 UK
  • 2001: Gandhi Khan
  • 2005: Nympho #48 UK
  • 2007: Ghettoblaster