Live Fest – Zdravko Čolić i Goran Bregović

Standardnim uvodom nakon kojeg je istrčao na binu, a zatim i taktovima pjesme “Produži dalje” Čola je započeo koncert na Jazu, dok ga je publika vrišteći dočekala. Pedeset hiljada ljudi je pevalo dobro znane hitove.

Velika žurka nastavila se uz pjesme “Maslinasto zelena”, “Ajde, ajde Jasmina”, “Moja draga”, “Oj, djevojko selen velen”, a svoj nastup Čolić je završio pjesmom “Čaje šukarije”.

Nakon što je pustio publiku da deset minuta skandira i aplaudira pozivajući ga na bis, Čola i članovi njegovog benda su se vratili, a tada je usledilo iznenađenje. Nakon što je otpevao prvu strofu numere “Majsko sunce”, Čoliću se na scenu pridružio Goran Bregović . Kada se bend povukao, na sceni su ostali Brega i Čola, koji su spontano izveli kompozicije “Tabakera”, “Loše vino”, “Tajna veza”.

Oko 45 minuta nakon Čolićevog koncerta na binu je izašao ”Orkestar za svadbe i sahrane” i Bregović, na oduševljenje onih koji su ostali da do kraja isprate ovaj spektakl. Pored standardnih numera “Kalašnjikov” i “Mesečina” , Bregović je publici na Jazu predstavio i neke od pjesama “Bijelog dugmeta” u novom ruhu, a takođe su imali priliku da čuju, kako zvuči i Severinin najnoviji hit “Gas, gas” u njihovom izvođenju.