Seka Aleksić

Folk diva Seka Aleksić održala je 23. oktobra 2010. koncert u “Beogradskoj areni”, pevajući puna tri sata pred više od 15,000 fanova.

Pod svodovima “Beogradske arene” folk diva Seka Aleksić održala je svoj prvi solistički koncert za pamćenje. Gromoglasni aplauzi publike pokazali su da su pesme i odličan glas balkanske zvezde jedino merilo njene uspešne karijere.

Aleksićeva je pevala puna tri sata, a ispred “Arene” se pred početak nastupa tražila karta više, s obzirom na to da su armije fanova pristizale iz cele Srbije, ali i gradova sa prostora bivše Jugoslavije.

Seka je poput svetskih zvezda do bine došla kroz publiku i tako im na simboličan način poželela dobrodošlicu. Svoje muzičko veče otvorila je pesmom “Poslednji let”, a na sceni se pojavila u beloj haljini.

“Dobro veče, Beograde. Pored dobre pesme, dugujem vam još jednu reč – hvala! Hvala što ste sa mnom svih ovih osam godina mog postojanja na estradnoj sceni. Hvala za ljubav sa kojom ste dočekali svih mojih pet albuma. Hvala i za sve stihove koje znate i u kojima pronalazite sebe, a najveću zahvalnost vam dugujem za to što ste večeras ovde sa mnom, jer je ovo veče kruna uspeha godine u kojoj sam imala sjajan album, sopstveni rijaliti šou, usrećila mnogo ostavljene dece i rekla ‘da’ čoveku kojeg volim i zato svaku reč u stihu noćas posvećujem vama”, rekla je Seka dok su je fanovi obasipali ovacijama.

Kao što je i najavila, od koncerta nije pravila cirkus, iako je scena na kojoj je nastupila bila inponzatna, sa tri velika LED ekrana. Jedan za drugim nizali su se hitovi. “Aspirin”, “Boli stara ljubav”, a u trenutku kada se na video-bimu pojavila poruka koju je Seka posvetila svojoj majci – zaplakala je. Sa suzama u očima otpevala je pesmu “Rođena sa vukovima”, koju je takođe posvetila majci, za koju kaže da je najvažnija osoba u njenom životu.

“Majko, tvoj dah me je grlio i kada sam bila miljama daleko i kada sam započinjala i završavala svaku svoju borbu, rađala svaku svoju nadu, ranjena gušila tugu, srećna se smejala iz sveg glasa. Bez tebe, bez tvog srca koje zna samo za ljubav, a ne zna za granice, nikada ne bih osetila nebo na svojim dlanovima. Zajedno u svemu i bez ičega, i svime što želimo delile smo i delićemo sve što život nosi: neka se čuje do zvezda – hvala ti”, poručila je Seka Aleksić majci, koja je plakala dok je čitala ove reči.

Seka se tokom večeri presvlačila 15 puta, a posle druge numere nosila je beli sako sa ispisanim imenima svojih najvatrenijih fanova, koji je u toku pesme njima bacila u publiku.

Kao prvi gost na ovom spektaklu pojavio se Sekin dugogodišnji prijatelj i kolega Dado Polumenta, a posle njega punu podršku joj je pružio i poznati pevač Boban Rajević.