Svetlana Ceca Ražnatović

Ceca Ražnatović je ostvarila svoj san iz detinjstva. Puna “Marakana” tri sata pevala je zajedno sa najvećom zvezdom naše folk muzičke scene pesme koje su obeležile proteklu deceniju. Retko kome na svetu je pošlo za rukom da praktično pred svojom kućom okupi više od 70.000 ljudi. Bina je bila okrenuta ka južnoj tribini stadiona zato što Ceca nije htela da zatvori sever Marakane.

Kapije su otvorene u 17 časova, i stadion je počeo da se puni. Najpre je bio popunjen parter, a zatim i ostale tribine, izuzev južne, ispred koje je bila smeštena ogromna bina. Sa leve i desne strane nalazila su se dva velika video bima na kojima je emitovan koncert uživo, baš kao i na televiziji “Pink” koja je, sa 12 kamera, direktno prenosila koncert. Mnogo ljudi je sedelo na travi fudbalskog terena, čekajući da spektakl počne. Koncert je bio zakazan da 20.30, ali je počeo sa 45 minuta zakašnjenja.

Uz brojnu ekipu muzičara, na sceni su se prvo pojavile igračice. Posle uvodne plesne tačke odjeknule su svetleće rakete, a Ceca se uz vatromet pojavila na sceni. Uz kolorit jarkih boja i vatrenih pokreta počeli su prvi taktovi pesme “Isuse”, što je bio znak za pravi delirijum oduševljenja i radosti, koji je upotpunio vatromet ispod južne tribine.Ceca je na scenu kročila dostojanstveno i samouvereno.

Pesma “Isuse”, za koju mnogi kažu da je u sebi imala nesto prorocansko, otpevana je u jednom dahu. Od tog momenta, pa sve do kraja koncerta niko više nije sedeo. Podjednako se čula pesma prisutnih i sa severne, istočne i zapadne strane stadiona. Posle te pesme Ceca se obratila publici rečima “Dobro veče Srbijo! Dobro veče Beograde!”

Koncert je nastavljen starijim hitovima “Zaboravi”, “Ja još spavam po navici”, “Tražio si sve, sve sam ti dala”, “Volela sam, volela”. Negde oko 22 časa Ceca je najavila svog prvog gosta, pevača Željka Šašića, sa kojim je otpevala duetsku pesmu “Ko na grani jabuka”,a pola sata kasnije i Acu Lukas.Njih dvoje su zajedno otpevali pesmu “Crni sneg”, a onda je Ceca otišla da promeni toaletu. Aca Lukas je nastavio da peva sam i povećao je temperaturu u publici svojom “Pesmom od bola” i “Ličnom kartom”.

Na kraju se nebom iznad stadiona prolomio vatromet, a Ceca se oprostila sa publikom koja je pokušavala da je pozove na još jedan bis

Tags: ,