Teofil Milenković

Mladi violinista Teofil Milenković večeras je svojim fantastičnim nastupom na Svečanom Novogodišnjem koncertu očarao mnogobrojnu publiku. Na ovom, već tradicionalnom koncertu koji se u Beogradu održava četvrti godinu za redom malog virtuoza na violini pratili su otac i majka violinisti, Zoran Milenković i Maria Karla Mihelčić, sestra violinistkinja Timosena (8), brat violončelista Atanasije (7) i pijanistkinja Urška Roškar.

Maestro Teofil neverovatnog temperamenta i talenta publiku je u prepunoj sali ostavio je bez daha. Mnogobrojni posetioci,u više navrata tokom koncerta, pozdravljali su gromoglasnim aplauzom sjajne interpretacije Milenkovića

Pored već tradicionalne numere “Tamo daleko“ koja svake godine otvara koncert, na programu su se našla dela Korelia, Fibiha, Sen-Sansa, Sarasatea, Vjenjavskog, Šostakoviča i njegov oca Zorana.

Mladi Milenkovići sa posebnim zadovoljstvom izvodili su kompoziciju njihovog oca “Novogodišnji vozič“ kao i “Havanezu” tokom koje su Timosena i Atanasije imali i malu koreografiju.

Petominutni aplauz na kraju koncerta vratio je porodicu Milenković još jednom pred publiku koja je opet uživala u sjajnoj interpretaciji “Havaneze” Sen- Sansa, a zatim i u Čačanskom kolu koje su Teofil i tata Zoran specijalno svirali za najmlađe članove porodice dvomesečne blizance.

Ponosni tata Zoran objavio je da su danas sva njegova deca postala srpski državljani.

 

Preuzeto sa http://www.blic.rs.