The Police

Britanska rok grupa „The Police“ nastupila je pred više od 30.000 ljudi na beogradskom Ušću. Sting i drugovi profesionalno su odsvirali koncert koji je trajao nešto više od sat i po i zvučali perfektno,

Kao predgrupa svirali su američki rokeri „Counting Crows“. Dok je sunce zalazilo, pevač Adam Durić i ekipa su sjajno zvučali, dobro odsvirali svojih sat vremena i napravili odličnu uvertiru za nastup kultnih britanskih rokera. Nastup „The Police“ je trebalo da počne oko 21 čas, ali je zbog paklene vrućine pomeren. Tačno u 22 časa, pale se svetla na moćnoj bini i uz prve taktove numere „Message in a Bottle“ počeo je nastup zvezda večeri.
– Kako si Beograde? – uzviknuo je Sting na solidnom srpskom jeziku i šou je mogao da počne.

Sting, Endi Samers i Stjuart Koplend su bili odlično uigrani na bini, uz fantastično ozvučenje njihovi muzički kvaliteti su došli do punog izražaja, a nove verzije starih hitova kao što su „Wrapped Around Your Finger“ i „So Lonely“ su izazvale oduševljene u publici. Za nekog je ovaj koncert bio podsećanje na mladost, za nekog otkriće dobre muzike koju su slušali njihovi roditelji, a mnogi su na Ušće došli iz čiste radoznalosti.

U drugom delu koncerta, usledili su najveći hitovi benda: „Every Little Thing She Does Is Magic“, „Don’t Stand So Close To Me“, „De Do Do…“. A kada je atmosfera dostigla vrhunac, „The Police“ su, nakon tačno sat vremena, sa numerom „Can’t Stand Losing You“ završili regularni deo koncerta što je pomalo iznenadilo masu. Legendarni rokeri su na bis otpevali još pet pesama, a naravno, ubedljivo najveće ovacije je izazvala numera „Every Breath You Take“ koju je publika otpevala zajedno sa Stingom.

Tags: