Duran Duran

Duran Duran – Beogradski Sajam

 

Kao što je i moglo da se očekuje, nastup grupe ”Duran Duran” sigurno će biti zapamćen kao jedan od najvećih koncertnih događaja sezone u Srbiji, ako ne i najveći.

Najavljeni su kao velike zvezde, i zaista to i jesu.Samo jedan pogled na Halu 1 beogradskog Sajma u kojoj su nastupali, i cela slika deluje gotovo impresivno. Nije bilo praznog prostora u hali. Fantastično osvetljenje i nekoliko dobro poznatih lica… Malo ozbiljnijih, zrelijih u odnosu na ono kakve ih pamtimo sa spotova iz vremena kada su nastajali njihovi veliki hitovi, ali to su oni – zvezde.

Očekivano, najviše se pevalo uz ”Come undone”, ”The Reflex”, ”Ordinary World”… Fenomenalna atmosfera uz ”Save a prayer”, publika je pevala, a hala, umesto upaljačima, bila prošarana svetlećim displejevima mobilnih telefona. Svi su hteli da sačuvaju deo atmosfere.

Ono što je sigurno, zaista su veliki profesionalci. I oni, i bina, i sve što se na nastupu dešava – sve je bez greške. Došli su kao zvezde, tako su se i ponašali.

Tek kada su izašli na bis, nakon ”Wild Boys” i nekoliko minuta aplauza, izgledalo je da sa bine stiže ona prava koncertna energija. Sajmon le Bon je uz ”Girls on Film” predstavio članove benda, mada osim pratećeg vokala i saksofoniste, ”Duran Duran” ne treba ni predstavljati. Džon i Rodžer Tejlor, Nik Rouds i naravno – Sajmon Le Bon. Umesto bolesnog Endija, nastupio je Dom Braun.

Za kraj, jedan od njihovih najvećih hitova – ”Rio”. Svetla u hali 1 beogradskog Sajma su počela da se pale, a grupa ”Duran Duran” se poklonila beogradskoj publici.